Den faste, jeg ønsker …

Den faste, jeg ønsker …

Jeg har skrevet en ny fastesalme: “Den faste, jeg ønsker, er”. Og Kristian la Cour har endnu engang leveret en smuk melodi.

Den faste, jeg ønsker, er,
at du løser de gnavende lænker
og kæmper for menneskers frihed,
at du deler af det, som jeg skænker.
Da skal dit lys bryde frem!

I år begynder fasten onsdag den 22. februar. Selvom det at faste ikke er så udbredt i en folkekirkelig tradition, kan fastetiden godt være en fin anledning til at reflektere lidt dybere over vores forhold til Gud og til vores medmennesker.

Som led i et større trinitatis-projekt har jeg netop skrevet en ny salme til første søndag efter trinitatis, og selvom trinitatis-perioden ligger et stykke ude i fremtiden, kan salmen godt synges snart – for den passer også fint til fastetiden.

Salmen læner sig op ad søndagens læsninger og særligt læsningen fra Esajas’ Bog 58,5-12. Den første og sidste linje i hvert vers er direkte citater fra teksten – dog med et twist i salmens allersidste linje, hvor vi får lov at slutte i Guds lys.

I sidste vers tales der direkte om Guds kærlighed med inspiration fra epistelteksten: Første Johannesbrev 4,16b-21:

Den faste, jeg ønsker, er,
at du hører min kærlighed kalde
og ser, at du altid er elsket,
at du fatter, at det er I alle.
Da skal mit lys bryde frem!

Kristian la Cour har skrevet en smuk melodi til salmen. Klik her for at komme til salmeoversigten, hvor det er muligt at finde tekst, noder og lydfil til “Den faste, jeg ønsker, er”.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *