Glædelig jul – der er født et barn!

Glædelig jul – der er født et barn!

Der er født et barn lige her i min verden
som en håbefuld himmelsk besked.
Nu sover du roligt blandt frygtsomme voksne
og alle, der har brug for din fred.

Et barn er født – ikke bare i Betlehem, men i min verden.

I salmen får vi lov at stå ved den lille barneseng og forundres, tænke og tro. At Guds kærlighed er født ind i verden får betydning for de trætte og plagede – ja, selv for de døde. Og det får betydning for mig, der drages ind i et intimt skæbnefællesskab med Jesus.

I salmen er der blandt andet referencer til juleevangeliet ifølge Lukas, den Esajas-profeti, som lyder i kirkerne juleaften og Matthæus-evangeliets oplysning om, at barnet skal hedde Immanuel, der betyder: Gud med os.

Teksten og melodien er blevet til i løbet af efteråret 2022. Torsten Borbye Nielsen har skrevet den smukke melodi – se indspilningen herunder. Bemærk at teksten er ændret en smule i nogle af versene siden denne indspilning!

Find tekst og noder til sangen her!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *